smile.png


Tandblekning på CH Skintech i Malmö på Hyllie och Österlen  vi bleker tänder med  plasma LED ljus, något som är skonsamt för tänderna och du slipper ilningar och isningar i tänderna och är skonsam samt håller upp till 1 år, resultat är mellan 4-7 nyanser och vi har specialpris just nu från 995kr för en behandling som tar ungefär 1 timme och utförs på salongerna.


tandblek1.JPG
  före efter bild


Vid tandblekningen stryks en blekningsgel ut på dina tänder som sedan aktiveras av ett plasma LED ljus 2 x 20 min. En snabb och effektiv metod för att få vitare tänder. Endast ett behandlingstillfälle på totalt ca 60 minuter behövs för att få ett tydligt resultat och märkbart vitare tänder. Tänderna bleks 4-7 nyanser vid ett behandlingstillfälle, se karta på bild ovan. För att bibehålla och ytterligare bleka dina tänder kan du återkomma på en uppfräschande tandblekning. Beroende på din tandhälsa och ursprungsfärg kan resultatet vid en tandblekning variera. En del kunder nöjer sig med en blekning medan andra kunder väljer att göra två för att vara helt nöjda med sitt resultat. Vita tänder är något de flesta av oss önskar men få av oss har naturligt. Medicinering, kosthållning och åldrande är några av de orsaker som bidrar till att våra tänder gulnar med åren. En tandblekning ger oftast inte bara vitare tänder och ett vackrare leende utan även en bättre självkänsla. Att skratta och le är en viktig del av ett hälsosamt liv!

Det finns även en längre behandling där blekningsprocessen är 3x20 min som passar för den som har både gulnad emalj och fläckar på tänderna efter mat, dryck och nikotin.

ATT TÄNKA PÅ EFTER TANDBLEKNINGEN

De närmaste 48 timmarna efter tandblekningen är det bra att undvika mat och dryck med mycket färg och syra, ex: kaffe, te, Coca Cola, läsk, rött vin, vitt vin, nikotin, ketchup, rödbetor, blåbär, kinesisk/japansk soya, äpplen, citrusfrukter. De nämnda mat och dryckerna innehåller antingen mycket färg eller syra och kan missfärga tänderna.

Ta gärna för vana att skölja munnen med vanligt vatten ett par gånger efter varje avslutad måltid för att få bort överflödig färg och syra. Man ska däremot inte borsta tänderna efter mat och dryck eftersom man då riskerar att borsta in färg och syra  i emaljen vilket leder till missfärgningar.

VARFÖR BLEKA TÄNDER?

Att le och skratta är hälsobringande och ditt leende är dessutom en viktig del av det första intrycket andra människor får av dig. Tandblekning bidrar oftast inte bara till vitare tänder och ett vackrare leende utan även till en bättre självkänsla. Redan i faraonernas Egypten så blekte människan sina tänder. Sedan dess har metoderna för tandblekning självfallet utvecklats kraftigt. Idag kan de flesta få ett bländande vitt leende via behandling.

VARFÖR BLIR TÄNDER MISSFÄRGADE?

De allra flesta människor har någon form av missfärgning på sina tänder. Mat, kaffe, te, vin, läsk och givetvis snus och rökning sätter sina spår. Men även en del mediciner och även sjukdomar kan ge missfärgade tänder.

När vi blir lite äldre förlorar ofta våra tänder lyster och vithet. Intressant är också att ett för stort intag av fluor under förkalkningen av tänderna kan göra tänderna missfärgade. Dessutom så minskar oftast vitheten med åren och somliga av oss har mindre vita tänder redan från födseln.

BRA ATT VETA OM OLIKA TYPER AV TANDBLEKNING

Tandblekning är en process som bleker missfärgningar ur dina tänder ända från emaljen in till dentinet. Det finns flera olika metoder för tandblekning, både för hemmabruk och på klinik. Det är viktigt att känna till att alla tandblekningsmetoder inte ger samma resultat på dina tänder. Du har säkert hört talas om olika sätt och möjligheter att bleka tänder. En del bättre eller sämre än andra. Här beskriver vi tandblekning med plasmaljus, blekning med ultraljud och blekning med en speciell skena. De nämnda metoderna är de mest etablerade och som också ger verkligt resultat.

PLASMALJUSBLEKNING, BRA TANDBLEKNING

Vid plasmaljusblekning används plasmaljus för att aktivera blekningsgelen. Tandkött, läppar, munhåla etc. behöver inte täckas över för att undvika skadliga bieffekter och inga ilningar i tänderna uppstår under eller efter behandlingen. Plasmaljusblekning av tänder innebär att man använder sig av noggrant sammansatta och milda preparat i kombination med välbalanserad ljusstyrka. Normalt sett behöver inte heller patienter som bleker sina tänder med plasmaljus återkomma för upprepade behandlingar. Tandblekning med plasmaljus ger mycket bra resultat.

TANDBLEKNING MED LASER GÖR VI EJ!!!

Vid laserblekning används laser för att aktivera blekningsgelen. Behandlingen är ofarlig men det är vanligt att man känner ilningar i tänderna. Ilningarna kan sitta i några dagar efter behandlingen. Vid tandblekning med laser isoleras tandkött och tandhalsar med ett tättslutande plastmaterial och såväl patient som tandläkare behöver skyddsglasögon mot laserljuset. Alla är inte lämpliga kandidater för laserblekning. En viktig risk att beakta vid tandblekning med laser är att lasern värmer upp tanden och kan i vissa fall ge biverkningar i form av pulpretraktioner.

BLEKSKENA TAR TID!!!

Tandblekning med hjälp av blekskena tar längre tid än en laserblekning eller tandblekning med plasmaljus. Du kan köpa ett bleknings-kit i en vanlig affär, via postorder eller Internet. Ett annat alternativ är att få en individuellt anpassad blekskena av en tandläkare. Själva blekningen av tänderna sköter du själv hemmavid, antingen nattetid eller dagtid. Resultatet blir liknande som vid en laser- eller plasmaljusblekning men tar avsevärt längre tid och är besvärligare. 

HEMMABLEKNING HAR VI ATT ERBJUDA VIA SMILE

Där rekommenderar vi vårat eget tandbleknings kit SMILE som finns att köpa på våra salonger eller här på denna websida, den är helt vegansk och den kan vi rekommendera starkt och ger ett bra resultat och är helt skonsam och ger INGA biverkningar.
Då det gäller andra hemma kit och billiga kurer som man kan beställa över Internet bör man vara extra försiktig. Det är inte ovanligt att preparaten kan vara direkt skadliga för dina tänder. Hemblekning ger i 70 % av fallen biverkningar. Dessa kan bestå i tandköttsskador alternativt ilningar och isningar i sådan utsträckning att behandlingen måste avbrytas. Ett gott råd är att alltid konsultera en tandläkare innan behandling påbörjas.

WHITENING STRIPS

Whitening Strips är remsor belagda med lågprocentig blekningsgel. Remsorna täcker endast vissa delar av de främre tänderna och de tar inte bort fläckarna mellan tänderna. Remsorna ger ofta ett ojämnt och fläckigt resultat, vilket är en bidragande faktort till varför de inte är godkända i Sverige.

SAMMANFATTNINGSVIS OM TANDBLEKNING

Sammanfattningsvis kan man konstatera att det finns flera olika metoder för tandblekning, bra tandblekning och sämre. Alla metoder inte är lämpliga för alla sorts tänder. Laserblekning, ultraljudsblekning, plasmaljusblekning och blekning med blekskena ger ett bra resultat men har något varierade tillvägagångssätt. Ultraljudsblekning och plasmaljusblekning är de metoder som är mest skonsamma för dina tänder i och med att laserblekning och tandblekning med blekskena innebär en viss risk för tillfälliga ilningar i tänderna. Den idag mest lovande metoden för tandblekning på klinik är ultraljudsblekning som i jämförelse med plasmaljusblekning har en väsentligt kortare behandlingstid.

TANDBLEKNING HOS OSS

Alla som utför tandblekning hos oss har utbildats i denna metoden och vet allt kring dessa rutiner. Tandblekning räknas som en kosmetisk behandling och vi har valt plasmaljus just för de få komplikationer som kan uppstå. Vi är noga med hygien både i lokalerna och med de verktyg vi använder. Vi förklarar innan behandlingen samt du får läsa igenom en text med både tips och råd om vad behandlingen går ut på. Vi har dessutom en tandläkare som delegerat oss att arbeta med just denna metoden, så att du som kund kan känna dig trygg. Eftersom det är en kosmetisk behandling kan vi däremot inte se vilken typ av emalj du har eller om du har några problem med dina tänder utan du ansvarar för att dina tänder är i gott skick, att du inte har känsliga tandhalsar osv.  


   Boka tid via boka direkt!

Vi har kunder från olika delar av Skåne såsom Vellinge, Lomma, Skanör, Falsterbo, Trelleborg, Svedala, Ystad, Helsingborg, Lund, Kristianstad, Hässleholm, Örkelljunga, Munka Ljungby, Ängelholm, Landskrona, Båstad, Löddeköpinge, Klippan, Åstorp, Malmö, ...

Information

+
Avbokning samt val av behandlare vad gäller?
+
Boka en tid eller göra en konsultation innan behandling?
+
Olika tand nyanser på en karta


 följ oss på