fatcells_behind.jpg 
HIFU - huduppstramning och fettreducering

HIFU (Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud)är utan kirurgi behandling där man använder sig av säker ultraljudsenergi för att lyfta och strama åt huden på ett naturligt sätt, utan kirurgi och utan konvalescens. Vi börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen.

Behandlingen tar 45 till 90 minuter beroende på område och man ser visst resultat direkt efter behandling. Ansiktslyft/hals går ut på att det bildas nytt kollagen och elastin i huden som lyfter och föryngrar. och man stimulerar ända ner i SMAS till och med. Huden består till 70% av kollagen men redan i 25 års åldern minskar kroppens egen produktion av detta protein och med hjälp av HIFU aktiverar man produktionen. Processen fortsätter upp till 6 månader efter behandlingen och det är först då man kan ta ställning till om en andra behandling behövs. De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansikte med HIFU, dock beror det på ålder och hudens tillstånd.
HIFU fungerar dessutom utmärkt om du planerar en viktminskning eller har gått ner redan för att strama till huden som oftast blir slapp efter viktnedgång.

Alla hudtyper samt både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU. Dock ej gravida, epileptiker eller personer med pacemaker.

Med hög precision värmer man vävnaden till cirka 43 grader på exakt det djup man vill påverka, t ex 3 eller 4,5 millimeter för ansiktslyft och ännu djupare när man vill förstöra fettceller.

Uppvärmningen ger biologisk stimulering som åstadkommer huduppstramning, kollagennybildning, uppstramning av djupa bindvävshinnan och minskning av fettlagret beroende på vilket djup man arbetar på.

Du ska vara frisk. Innan behandlingen får man inte ta filler och botox på en månad, alkohol och blodförtunnande mediciner. Högt intag av kaffe eller andra drycker som innehåller koffein rekommenderas inte innan behandling. Känsliga personer rekommenderas ta smärtlindring ca 30-60 minuter före behandling. Du får inte ha metall i kroppen på den yta som ska behandlas, tandprotes undantaget.

Hur fungerar HIFU fettreducering?

Fokuserat ultraljud går igenom genom samtliga hudlager och direkt till fettcellslagret och orsakar en direkt förstörelse av fettcellerna. De förstörda fettcellerna tas upp av kroppens lymfsystem och transporterar de förstörda fettcellerna ut ur kroppen. Denna process tar ca 8-12 veckor. Fettet från fettcellen omvandlas till triglycerider (en sorts fett som kroppen använder för att lagra energi) och vatten som tas om hand av kroppens blodsystem. Därför är det viktigt dricka mycket vatten gärna med citron i och minska på kolhydratintaget eller kaloriintaget i ca 1-2 veckor efter behandlingen så kroppen kan ta upp det frigjorda fettet som energi och förbruka den genom det normala fettförbrukningssystemet ut ur kroppen.

Eftersom fettcellerna är förstörda och innehållet förbrukas av kroppen kan inte fettet lagras i det behandlade området igen. Men det är viktigt att tänka på att underhålla resultatet.

Både män och kvinnor kan genomgå behandling med HIFU. De bästa kandidaterna är personer som är aktiva och i sin målvikt eller nära sin målvikt med överflöds och envisa fettdepåer. Man ska helst ha ett bmi lägre än 30.

Fettminskningen pågår i flera veckor till efter behandlingen och ett slutresultat kan komma 3-6 månader efter den totala behandlingen men man kan se visst resultat redan direkt efter en behandling.

Man kan behandla 1-2 områden men bäst är ett område i taget och efter 2 veckor välja nytt område så kroppen får tid att förbruka energin från fettcellerna. 

I stort sett kan man säga att behandlingen är smärtfritt, eftersom HIFU når direkt ner till fettcellerna och inte till huden så känns behandlingen mycket lite eller inte alls. När man däremot arbetar med HIFU hudåtstramning (det kan man också göra på kroppen i samband med fettreducering som ett tillägg) kan behandlingen kännas lite mer intensiv och en varm stickande känsla förekommer då, men de flesta klarar av den.

Mellan varje behandling på kroppen på samma område ska det gå minst 4 veckor. Väljer man nytt område kan göras efter ca 2 veckor efter föregående behandling.

HIFU fungerar inte som en viktminskningsmetod, men det har hjälpt många att komma igång med sin viktminskning genom att påbörja en HIFU behandling som ökat motivationen till viktnedgång eftersom mätbara resultat syns för de flesta direkt efter en behandling.

Är det en säker metod?

Ultraljud har använts inom medicinen i över 50 år och HIFU 3D PRO är bevisat säker och effektiv i kliniska studier. Ultraljud för huduppstramning har använts i över en halv miljon behandlingar världen över. HIFU PRO 4D den senaste utvecklingen inom ultraljuds-behandling, samma typ av teknik som Ultherapy.

Vilka områden kan behandlas?

HIFU 4D PRO liksom Ultherapy används för att lyfta panna och bryn, käklinje och nedre ansikte, under haka samt hals och dekolletage. Man får en naturlig åtstramning av huden.  HIFU 4D PRO är dessutom godkänd för kroppstightening av t ex armar, ben, kärlekshandtag och mage men även här kan man strama åt hud om man t ex har lös hud på magen.

Finns det garantier?

Vi mäter och väger dig innan och i de flesta fall får vi en minskning i omkrets men vi lämnar inte garantier då alla resultat är individuella. Det handlar även om hur du själv följer upp och jobbar mot samma mål som vi. Än en gång poängterar vi hur viktigt det är att man själv följer upp genom att dricka mycket vatten för att på så vis dränera ut de överblivna fettcellerna och vi uppmuntrar även till en pulshöjare om dagen och promenader som hjälper till att driva ut cellerna.

Reservation:
Alla människor är individer och en behandling, oavsett om den är utförd exakt likadant, ger inte samma resultat på två olika personer. Alla våra bilder, både de vi tagit själv samt reklambilder, visar resultat för en specifik person eller demonstrerar vad en behandling kan ha för effekt. Bilden är inte en garanti att man kommer att få just detta resultat eftersom det faktiskt är en annan person på bilden! Förvänta dig resultat efter dina egna förutsättningar!

 Boka tid via boka direkt!

Vi har kunder från olika delar av skåne såsom Ystad, Malmö, Vellinge, Lomma, Skanör, Falsterbo, Trelleborg, Svedala, Simrishamn, Helsingborg, Lund, Kristianstad, Hässleholm, Örkelljunga, Munka Ljungby, Ängelholm, Landskrona, Båstad, Löddeköpinge, Klippan, Åstorp, Tomelilla, skurup, skivarp, Sjöbo, ...

Information HIFU behandlingar

+
Priser
+
Före och efter bilder
+
Avbokning samt val av behandlare vad gäller?
+
Gör behandlingen ont?
+
Boka en tid eller göra en konsultation innan behandling?
+
Kombinera med EMS behandlingar när man gjort en kropps HIFU behandling!


 följ oss på