EMS träning – Electro Muscle Stimulation eller elektrisk muskelstimulering är en behandling som går ut på muskelsammandragningar med hjälp av elektriska impulser. EMS har fått en ökad uppmärksamhet de senaste åren av många anledningar; det kan användas som ett styrketräningsverktyg för friska personer, som rehabilitering och som ett komplement till en aktiv idrottare. Ett handtag placeras på önskad muskelgrupp och musklerna stimuleras och kontraherar ofrivilligt och med hög intensitet. Vår EMS har två handtag. Behandlingen utförs i salongen på Hyllie i Malmö.

Denna ofrivilliga kontraktion är långt mer effektiv än de frivilliga vi åstadkommer när vi tränar.
Muskeln tonas och stärks. Samtidigt fås även en viss minskning av fettvolymen, muskeln framträder tydligare och man får ett naturligt resultat.

Ett pass på 30 min motsvarar ca 20000 kontraktioner, dvs 20000 sit-ups eller benlyft beroende på vilket område man valt. Man får, precis som efter ett gym pass, träningsvärk efteråt.

Det är dessutom energikrävande vilket förklarar en ev vikt- eller volymminskning.

Metoden är helt säker, kliniska studier har gjorts och eftersom det varken är kyla eller värme inblandat finns det inte risk att huden skadas vid behandling.

Du kopplas upp av en av våra terapeuter och ett program väljs ut. Under passet har vi dig under uppsikt. Du bör dock inte vara gravid, ha metallimplantat i området eller pacemaker om du ska prova EMS.

Starka muskler är viktigt för vår hälsa, vår hållning och vårt skelett. Har du inte möjlighet att stärka din muskulatur på gym eller annat vis av någon anledning kan EMS vara en räddning för dig. Starka muskler kan minska problem med muskel- och ledvärk.

EMS ska användas som ett komplement till en bra livsstil, för dig som redan tränar eller idrottar, för dig som pga av en skada inte kan gå till ett gym men vill öka styrkan i dina muskler men ska inte ses som ett enkelt alternativ där du bibehåller ett onyttigt leverne.

Träning och rätt kost går hand i hand.

Vi rekommenderar att man gör en kur om 2 behandlingar per vecka i två veckor för bästa effekt. Därefter kan man bibehålla med jämna mellanrum

OBS!
Vi har sett väldigt bra effekt om man använder denna behandlingen efter en Fettcellsreducering på kroppen gjord först med HIFU  och sedan koppla upp EMS för att förbränna Triglyceriderna från fettcellreduceringen.

Boka tid här


Vi har kunder från olika delar av Skåne såsom Ystad, Malmö, Vellinge, Lomma, Skanör, Falsterbo, Trelleborg, Svedala, Simrishamn, Helsingborg, Lund, Kristianstad, Hässleholm, Örkelljunga, Munka Ljungby, Ängelholm, Landskrona, Båstad, Löddeköpinge, Klippan, Åstorp, Tomelilla, Skurup, Skivarp, Sjöbo...Viktig information

+
Priser
+
Boka en tid eller göra en konsultation innan behandling?
+
Avbokning samt val av behandlare vad gäller?


 följ oss på