Just 
Botox” är ett varumärke. Den verksamma substansen i Botox heter botulinumtoxin typ A. MestDet finns flera olika varumärken och de har ibland även olika verkningsgrad samt inriktar sig på olika typer av behandlingar. Det är tex inte samma Botox som används medicinskt mot svettningar och migrän som när man använder det kosmetiskt för att motverka rynkorToxinet verkar genom att hämma frisättning av en signalsubstans i kroppen som gör det möjligt för nerven att kopplas till muskeln. Detta leder till att muskeln inte kan kontrahera (spänna sig) och håller sig avslappnad. Det finns även andra varumärken som är avsedda för medicinskt bruk såsom motverka svettningar, migrän osv. Dessa varumärken ska inte och får inte användas i kosmetiskt syfte men det är väldigt vanligt att salonger erbjuder detta till ett lägre pris än Azzalure men det är dels inte tillåtet och eftersom preparatet inte är avsett för kosmetiskt bruk får man inte samma effekt och det varar mycket kortare tid.

Inom skönhetsbranschen används botulinumtoxin främst som antirynkbehandling. Rynkor uppkommer på grund av att huden upprepade gånger viker sig till följd av underliggande starka muskler som kontraherar. Detta trauma i huden genererar en förlust av bindväv vilken i sin tur blir permanenta rynkor. Hjälper vi muskeln att slappna av, med hjälp av botulinumtoxin, kommer dessa rynkor aldrig att uppstå. Har du ingen rynka innan behandling kommer du aldrig få en heller, men har redan rynkan uppstått kan botulinumtoxin hjälpa att släta ut rynkan till viss del, dock krävs det andra behandlingar som dermapenna/microneedling, RF behandling eller Plasmapen för att minska rynkan.
Effekten av toxinbehandlingen varierar i hållbarhet från person till person. Minst 3 månader måste gå mellan varje toxinbehandling även om du får tillbaka motoriken tidigare.

Motoriken i musklerna kommer tillbaka successivt och är alltså inget som sker över en natt. Att du måste vänta minst 3 månader mellan varje behandling är på grund av risk att du bildar antikroppar, att du blir ”immun” mot toxinet och detta vill vi inte! Vanligast är att kunder kommer in var 4e månad för behandling.

Men är det ett nervgift frågar sig många?
Denna fråga är bland de vanligaste inför en toxinbehandling. Botulinumtoxin är ett högst potent läkemedel producerat av levande organismer och som svar på frågan; ja, vid höga doser är det dödligt. Toxinet utvinns från en bakterie som heter Clostridium botulinum och denna bakterie kan generera ett sjukdomstillstånd som heter Botulism. Botulism är ett tillstånd av bl.a. muskelsvaghet, i värsta fall förlamning. Vid en injektionsbehandling med botulinumtoxin kommer vi dock aldrig upp i dessa höga doser utan vi använder endast mikrodoser.
Behandlingen utförs av leg. sjuksköterska Kaltrina Hasani på Hyllie Boulevard i Malmö och inför varje behandling görs en konsultation i samband med besöket för att säkerställa bästa resultat på just dig och du får en skräddarsydd behandling.
   Boka tid via boka direkt!
Botox panna av KaltrinaVi har kunder från olika delar av skåne såsom Ystad, Malmö, Vellinge, Lomma, Skanör, Falsterbo, Trelleborg, Svedala, Ystad, Helsingborg, Lund, Kristianstad, Hässleholm, Örkelljunga, Munka Ljungby, Ängelholm, Landskrona, Båstad, Löddeköpinge, Klippan, Åstorp, Tomelilla, skurup, skivarp, Sjöbo, ...


 följ oss på